Navigatie

Wat is een muursticker?

Een muursticker wordt uitgesneden uit vinyl, de letters zijn zo dun dat het net lijkt of ze op de muur zijn geschilderd. De achtergrond van de sticker is de muur zelf. Wij werken met een hoge kwaliteit vinyl, geschikt voor langdurig buiten gebruik. Hiermee garanderen we dat de muursticker 5 tot 8 jaar mooi blijft.

Op welke ondergrond kan ik een sticker plakken?

Een muursticker kan op elke gladde ondergrond worden geplakt: gladde muren, glad behang, deuren, hout (mits heel glad geschuurd!), glas, canvas, auto’s, brommers, boten, ramen / glas. De muur moet na het verven goed zijn gedroogd! Let op! Muurstickers hechten niet op verfsoorten die makkelijk afneembaar zijn, doordat deze veel siliconen bevatten. Ook bij een canvas geldt dat deze eerst geverfd moet worden en langdurig (7 dagen) moet drogen.

Kan de sticker ook op een ondergrond worden geplakt die niet helemaal glad is? (bijv. behang met structuur of gestucte muren)?

Nee, meestal niet, daarom raden wij het af. De ondergrond  biedt onvoldoende mogelijkheid om te hechten. Bovendien zie je de structuur van de muur door de sticker heen, dit geeft geen mooi effect. Soms wordt gekozen om de sticker op een canvas of MDF-plaat te plakken. Ook kun je er voor kiezen om door ons een mooie canvas te laten maken (deze canvas is dan geprint, dus geen muursticker!)

Hoe moet je een muursticker plakken?

Bij je bestelling krijg je een instructie meegestuurd. Je kunt hier alvast zien hoe het plakken in zijn werk gaat.

Ik heb ergens anders een goedkopere muursticker gezien, waarom zijn jullie duurder?

Wij werken met een hoge kwaliteit vinyl, maar zijn in deze kwaliteitscategorie zeer scherp geprijsd. Een aantal concurrenten werkt met goedkope vinyl dat eigenlijk bedoeld is voor kortdurend gebruik. Deze stickers zijn vaak goedkoper, maar het risico op verkleuren en vroegtijdig loslaten is groot.

Wat is een fullcolour muursticker?

Een fullcolour muursticker is een muursticker in meerdere kleuren en wordt geprint op een wit vel met lichte structuur.

Wat betekent de optie snijden / niet snijden?

Je kunt de fullcolour stickers tegen betaling laten snijden. Je krijgt de stickers dan ‘uitgeknipt’ en klaar voorgebruik (klaar om te plakken). Als je ervoor kiest om de sticker niet te snijden, moeten de figuurtjes zelf uit het witte vel worden geknipt.

Is je vraag nog niet beantwoord? Mail dan naar info@muurstickerboetiek.nl 

© 2010 - 2017 Muurstickers - muurstickerboetiek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel